Infogad bild 1

God jul och gott nytt år kära vänner till Stefanushjälpen! Idag är det inte bara annandag jul utan även den helige Stefanus dag. Så dagen till ära får ni en liten uppdatering på vad vi har gjort och vad som ligger framför år 2018.

Matutdelning
Vår volontär Jonathan har gjort ett fantastiskt jobb med att organisera den veckovisa matutdelningen till EU-migranter. Det är ett välkommet tillskott till deras privatekonomi och sprider mycket glädje.
Opinionsbildning
Vi hade äran att välkomna professor Hans Swärd från Lunds universitet för att föreläsa om problemen med tiggeriförbud. Inspelningen från detta kommer släppas i början av nästa år. Våra blogginlägg om problemen med tiggeriförbud har fått stor uppmärksamhet, och då debatten lär bli än mer intensiv under 2018 förbereder vi oss för ännu mer opinionsbildning.

Volontärgruppen
Under hösten har vi i volontärgruppen bland annat arbetat på en informationslapp för EU-migranter, lärt oss grundläggande rumänska och spånat om Stefanushjälpens framtid. Vi har ett stabilt gäng som visar stort engagemang för att sprida medmänsklighet i Uppsala.
Stort givande
Genom några otroligt generösa gåvor har Stefanushjälpen fått ett rejält uppsving i ekonomin. Det känns helt fantastiskt att folk har ett sådant förtroende för oss, och styrelsen tänker hårt på hur pengarna bäst kan satsas framöver.
Nytt ledarskap
Som vi tidigare annonserat söker vi nya ledare för Stefanushjälpen. Vi behöver nya styrelseledamöter som kan vara med och besluta inritkningen och satsningarna för organisationen. Vi behöver även en talesperson som kan ta över min roll som ansiktet utåt för organisationen. Detta behöver inte vara samma person som ordföranden, som leder styrelsens arbete – det vore tvärtom bra att hålla de rollerna separata. Om du är sugen eller känner någon som du tror kan vara intresserad, säg till mig!
God fortsättning så hörs vi nästa år!
Allt gott

 

Micael Grenholm
Ordförande, Stefanushjälpen